Recept på Goda Lussebullar

I dagarna fixade jag lite lussebullar. Här kommer receptet.

receptet är hämtat från tasteline med lite ändringar.

50 gram jäst, färsk
150 gram smör, osaltat
5 dl standardmjölk
250 gram kesella 10 %
2 paket saffran, (1 g till ett recept)
2 dl strösocker
17 dl vetemjöl
1,5 dl russin
bakplåtspapper
0,5 tsk salt

Pensling
2 st ägg


Tillagning Receptet ger ca 30 - 35 lussekatter
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm degvätskan till fingervärme(37 grader).

2. Smula jästen i en stor bunke och tillsätt saffran och russin (spara lite till garnering). Häll degspadet över och rör om så att jästen löser sig och degspadet blandas med saffran och russin. Tillsätt kesella, socker, salt och det mesta av mjölet (spara ca 1 dl till utbakningen).

3. Arbeta degen på ett bakbord eller en bänk tills den blir blank och smidig och släpper från bänken. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.

4. Knåda degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 30 bullar eller valfri form. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

5. Sätt ugnen på 225 grader och låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 min.

6. Pensla lussekatterna med uppvispat ägg och garnera eventuellt med russin. Grädda mitt i ugnen 5-8 min.

Om du gör stora figurer eller längder så gräddas de i 200 grader i 10-15 min.

jag brukar ha i lite russin i degen samt lägga en sträng med marsipan i lussekatten. MUMS =)

hoppas det ska smaka

Kommentarer
Postat av: Bianca

så som det ser ut nu ang festandet i jan så ser det ljust ut. jag skall försölka ordna det ler kram på dig

2008-12-17 @ 07:34:04
URL: http://www.rothman.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0